Новини от област Стара Загора и България

Близо 2000 първокурсници прекрачиха прага на Тракийски университет - Стара Загора

Близо 2000 първокурсници прекрачиха прага на Тракийски университет - Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

По традиция, празничният ден в Тракийски университет – Стара Загора, започна с концерт на студентските групи. Сцената на форума се изпъстри в красиви латино-танци, последвани от страхотните изпълнения на Бенд Макрофагос и танцов състав Траки.

Официалната тържествена церемония за новата академична 2021/2022 г. започна с водосвет за здраве и благоденствие, който отслужиха старозагорски свещеници.

Гости на празника бяха доц. Крум Неделков – заместник-министър на земеделието, храните и горите, директорът на БАБХ д-р Христо Вълчанов, кметовете на община Стара Загора и община Казанлък Живко Тодоров и Галина Стоянова, областният управител на Старозагорска област Иван Чолаков, заместник-кметове, директори на дирекции, директори на училища, председатели на институции и организации.

Ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков поздрави всички първокурсниците: „Искам да ви уверя, че в Тракийския университет ще получите много добра теоретична и практична подготовка. Тук вие ще имате възможност да изявите и своите таланти – да танцувате, да спортувате, да пеете. Аз съм убеден, че вие започвате един нов етап от вашия живот, вие определяте вашия път в живота, във вашите професии, които сте избрали, а те са десетки в нашия университет, който е мултидисциплинарен. Аз съм оптимист и се гордея, че съм ректор на Тракийския университет. Искам да предам този оптимизъм и гордост и на вас, вие също да се гордеете, че сте студенти на Тракийския университет, а след като завършите съм убеден, че ще бъдете тези, които ще променят България и както се пее в химна: „Да бъде земен рай“!. Желая ви успех и попътен вятър!“

Поздрав към всички преподаватели и студенти на университета отправиха и заместник-министърът на земеделието, храните и горите – доц. Крум Неделков, кметът на общ. Стара Загора Живко Тодоров, областният управител на Старозагорска област Иван Чолаков и председателят на Съвета на настоятелите и ректор на Тракийския университет от 2007-ма до 2015-та година проф. Иван Станков. Поздравителни адреси пристигнаха от министерства, дирекции и институции.

Близо 2000 първокурсници прекрачиха прага на Тракийски университет – Стара Загора в първия учебен ден за академичната 2021/2022 г. Сред тях са всички изпълнили държавната поръчка, студенти в платена форма на обучение и чуждестранни студенти.

Край на тържествената церемония и начало на учебната година ознаменуваха десетки балони в цветовете на националното знаме, които излетяха в небето на музикалния фон на Многая лета.

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Образование