Новини от област Стара Загора и България

На първия учебен ден

С подновена инфраструктура посрещат малчуганите детските градини в Казанлък

С подновена инфраструктура посрещат малчуганите детските градини в Казанлък
Divident.€U Divident.€U

Община Казанлък извърши ремонтни дейности в няколко детски градини в града и населените места. Ремонт на покрива бе направен на сградата на филиала на ДГ № 18 „Пчелица” в село Бузовград. Подменена бе дограмата и настилката в групите във филиала на ДГ № 1„Здравец” в село Енина. Там са закупени и нови легла за децата в яслената група. Преоборудвани и обновени са и разливните помещения във всяка група. Ремонт е направен и във филиала на същата градина в с. Долно Изворово.

В ДГ № 3 "Теменуга" децата ще започнат новата учебна година с две изцяло обновени детски площадки. Подменени са леглата на една от групите и гардеробчетата на две.

В ДГ № 6 „Еделвайс” в Казанлък в момента продължава ремонтът на покрива на пристройката към сградата й.

 В ДГ № 8 „Юрий Гагарин” вече е сменена изцяло подовата настилка на всички помещения в сградата. Старият балатум е заменен с ламиниран паркет. Реновирана е и още една площадка за игра в градината.

 Във филиала на ДГ № 9 "Слънчице" в с. Черганово е сменена дограмата в спалното помещение и в занималнята за игра и боядисване на помещенията.

В други детски градини на територията на община Казанлък също бяха извършени ремонтни дейности, макар и частични – според нуждите на всяко детско заведение.

Завършен е и ремонтът на ДГ № 17 "Славейче", включен в Инвестиционната програма на Община Казанлък - Внедряване на мерки за енергийна ефективност, Етап 2, който включва подмяна на дограма и топлоизолация на северен и източен корпус.

 

Коментари към новината

Още новини от Образование