Новини от област Стара Загора и България

Нови детски площадки посрещат децата в казанлъшките детски ясли

814 10/09/2021 10:02 Общество България
Нови детски площадки посрещат децата в казанлъшките детски ясли
Divident.€U Divident.€U

През месец септември ще постъпят 100 новоприети малчугани в яслените групи

Четири детски ясли в Казанлък вече са с нови детски площадки, като това са: ДДЯ № 4 „Пролет”, ДДЯ № 8 „Васил Левски”, ДДЯ № 5 „Детелина” и ДДЯ № 6 „Надежда”.

В ДДЯ № 4 „Пролет” продължава изграждането на вътрешния английски двор и обновяването на кухненския блок. Предстои малчуганите в яслата да се радват и играят на напълно нова детска площадка, която се изгражда в момента и е трета такава за яслата.

В ДДЯ № 6 „Надежда”, освен вече изградената изцяло нова детска площадка, в момента се подменя котелът и се газифицира сградата. По искане на ръководството на детското заведение, Община Казанлък ремонтира и разширява „топлата” връзка между двете „крила” на сградата, като идеята е обособеното пространство да се използва за провеждане на детски тържества.

Към завършване е и ремонтът на двора на ДДЯ № 8 „Васил Левски”, който включва изграждане на две напълно нови площадки за игра. Там бе ремонтирана и терасата на сградата. Подновени са и всички алеи в двора на яслата.

Двете площадки в ДДЯ № 5„Детелина” вече са подновени и са в очакване на детските игри на малчуганите.

Приемът на деца в дневните детски ясли е ежегоден, чрез внедрената електронна система. През месец септември се очакват да постъпят малко над 100 новоприети малчугани.

Коментари към новината

Още новини от Общество