Новини от област Стара Загора и България

На 15 септември

599 първокласници ще прекрачат учебния праг в Казанлък

599 първокласници ще прекрачат  учебния праг в Казанлък
Divident.€U Divident.€U

На 15 септември тази година за първи път ще прекрачат училищния праг 599 първокласници, разпределени в 32 паралелки. Всички те ще бъдат поздравени от Кмета Галина Стоянова с малък подарък – изненада за първия учебен ден. Тържества на открито са планирани за 15 септември във всички училища.

498 ученици са записаните ученици в град Казанлък. (За сравнение - миналата година първокласниците бяха 630.)

7 клас през изминалата 2020/2021 учебна година са завършили 688 ученици в общината, които се очаква през тази година да продължат образованието си в следващия етап.

Дванадесетокласниците през тази учебна година в казанлъшките гимназии и средно училище 515, а завършилите абитуриенти са 504, които през май празнуваха.

Общият брой на учениците във всички учебни форми се очаква да бъдат около 7 700. Очаква се децата в детските градини да бъдат около 2 300.

Към момента нагласите в страната са за присъствено начало на учебната година. В зависимост от указанията на властите ще информираме своевременно родителите.

В община Казанлък функционират общо 26 училища, от които 22 са общински и 4 държавни. В 19 от училищата ще има прием на първокласници.

 

Коментари към новината

Още новини от Образование