Новини от област Стара Загора и България

На Beerфест 2021

Група Екс заби хитове на Хиподил, Контрол и Уикеда

741 05/09/2021 11:52 Култура Сцени
Група Екс заби хитове на Хиподил, Контрол и Уикеда
Divident.€U Divident.€U

На 4 септември, събота, на сцената на „Beerфестът“ 2021 се качиха Светльо Витков, Кольо Гилъна и Ерол Ибрахимов като група Екс. Те поднесоха на публиката любими хитове от музикалните визитки на Хиподил, Контрол и Уикеда.
Програмата започна със старозагорската група Иво Руев Бенд 69 в 18:30 ч., позната на публиката и от минали години на „Beerфестът“, и продължи с музикално пътешествие през Гърция, Румъния и Враца и „трапезния пънк“ на Докторс Гого Бенд.
Под звуците на български рок и пънк, продължиха и атракциите за гостите на събитието.

Насърчаването на разделното събиране на отпадъци донесе възможност за безплатна бира, а в специален кът прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ предлагаха богато меню от забавления като стрелба с лък и демонстрации с прабългарски умения, въоръжения и облекло.

За пръв път на фестивала пилотно беше предложен традиционен местен специалитет. Жителите и гостите на града дегустираха и известния като „старозагорски калмари“ специалитет, а именно апетитни печени свински уши.
„Beerфестът“ се провежда още от 2015 г. и през годините постепенно се превръща в много важна част от календара със събития на Стара Загора. Негови организатори още от старта му са пивоварна ЗАГОРКА и община Стара Загора, а сред тазгодишните партньори са магазини „АЯКС“, туристически информационен портал visitstarazagora.bg, хотел „Сити“, технически хипермаркет „Багира“ и ресторант „Щастливеца“.

 

Коментари към новината

Още новини от Култура