Новини от област Стара Загора и България

Боряна Калейн вдъхнови гимнастичките на турнира в Стара Загора

1471 03/09/2021 16:18 Спорт Стара Загора
Боряна Калейн вдъхнови гимнастичките на турнира в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Международният турнир по художествена гимнастика за купата "Берое" продължава и утре

Единадесети международен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“ се провежда днес и утре в Стара Загора. Организатори на състезанието са Община Стара Загора и Спортен клуб по художествена гимнастика „Берое“, със съдействието на Българската федерация по художествена гимнастика. Общо 20 спортни клуба участват в турнира, който се провежда в Община зала „Стара Загора“ (ДЗУ). Специален гост е златното момиче на българската художествена гимнастика Боряна Калейн.

„Радвам се, че сме заедно, въпреки трудните моменти. Радвам се, че имате сили, кураж и воля да тренирате, въпреки ограниченията. Благодаря на Боряна Калейн, че е сред нас. Надявам се да почерпите от нейното вдъхновение и да продължите с жар, защото ще разчитаме на Вас вбъдеще“, каза при откриването Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя получи и благодарствен плакет от Спортен клуб по художествена гимнастика „Берое“ за приноса й за развитието на спорта в Стара Загора.
„За мен е голямо удоволствие, че съм в Стара Загора. Преди 11 години точно тук в тази зала за първи път станаха републикански шампион и пазя много добри спомени. Желая Ви много успехи, никога не се предавайте, слушайте треньорите, не се отказвайте от мечтите си“, напътства младите надежди Боряна Калейн.

Участниците в турнира получиха и поздравителен адрес от Илияна Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика.
Наградени бяха победителките от най-малката група родени през 2013 г. Турнирът продължава със състезателната част между ансамбли във всички възрастови категории. Вторият ден започва с индивидуалната надпревара за всички останали възрастови групи.
По инициатива на клуба домакин „Берое“ ще бъде връчен приз на името на създателката на художествената гимнастика в Стара Загора - Карамфила Абаджиева на победителките при девойки старша възраст и при жените. Всички участници, съдии и треньори ще получат подаръци от клуба.

Коментари към новината

Още новини от Спорт