Новини от област Стара Загора и България

В събота

Временни промени в движението в Казанлък заради колоездачно състезание

1182 02/09/2021 15:14 Спорт България
Временни промени в движението в Казанлък  заради колоездачно състезание
Divident.€U Divident.€U

Тази събота, на 4-ти септември, в Казанлък ще се проведе колоездачното състезание за Купа „Долината на Тракийските владетели”, част от програмата на 16-те Празници в Долината на тракийските царе.

Начало на велосипедната надпревара ще бъде дадено пред Общината, на бул. „Розова долина” в 11.00 часа. За осигуряване на безопасното придвижване на състезателите в съботния ден, от 10.00 часа до 15:30 часа, ще бъдат затворени за движение, спиране и паркиране на пътни превозни средства, следните улици:

- бул. „Розова долина“, в участъка от кръстовището с бул. „23-ти Пехотен Шипченски Полк“ до кръстовището с ул. „Бачо Киро“;


- ул. „Пейо Яворов“, в участъка от кръстовището с бул. „Розова долина“ до паркинга зад Универмага;

 Обходните маршрути ще бъдат по бул. „Княз Александър Батенберг“ на изток и ул. „Христо Ботев “ на юг и север и по ул. „Хаджи Димитър“ на юг.

Състезанието ще бъде тип критериум, включва спринт на всяка трета обиколка, като дължината на една обиколка е 900 метра. В надпреварата ще участват следните възрастови групи: момичета и момчета младша възраст, момичета и момчета старша възраст, и девойки и юноши младша възраст.

Организатори на събитието са казанлъшкия колоездачен клуб „Лястовица” и Община Казанлък.

 

В същия ден, събота, 4-и септември, Община Казанлък и СНЦ ПЛОВДИВ Бяга организират първото любителско бягане от връх Шипка до връх Бузлуджа. Движението по Панорамния път няма да бъде спирано, но от КАТ Казанлък призовават шофьорите да преминават с повишено внимание!

 

Стартът е пред Паметника на свободата на връх Шипка (Свети Никола) от 10.00 ч., а финалът е точно под мемориалния комплекс „Бузлуджа“. Трасето е с дължина 12.90 км. Теренът е изцяло маркиран и трасиран. Бяга се единствено върху асфалтовия път, като колоната ще бъде придружавана от полицейски ескорт.

Кросът цели да популяризира усилията и дейностите на Фондация „Проект Бузлуджа“ за съхраняване на дом-паметника. Организаторите от СНЦ ПЛОВДИВ БЯГА обръщат внимание, че бягането е безплатно и изисква предварителна регистрация, за да има възможност за договаряне на транспорт (пишете на имейл [email protected]). Очакваме участие на популярни личности от региона. На финала ще Ви очакват представители на фондация "Проект Бузлуджа", които ще дават информация за паметника и инициативата за неговото опазване.

 

Коментари към новината

Още новини от Спорт