Новини от област Стара Загора и България

За купата "Берое"

Международен турнир по художествена гимнастика ще се проведе в Стара Загора

725 31/08/2021 16:31 Спорт Стара Загора
Международен турнир по художествена гимнастика ще се проведе в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

11-ят Международен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“ ще се проведе в Стара Загора на 3 и 4 септември. Организатори на надпреварата са Община Стара Загора и Спортен клуб по художествена гимнастика „Берое“- Стара Загора, със съдействието на Българската федерация по художествена гимнастика.

Турнирът ще се проведе в Общинска зала „Стара Загора“ (ДЗУ). Надпреварата ще започне в 10:00 часа на 3 септември (петък). Първата категория, с която ще започне състезанието, е “Масов спорт”. За 12:30 часа е насрочено официалното откриване на турнира, след което продължава състезанието с най-малките индивидуални състезателки и състезателната част между ансамбли във всички възрастови категории.

 Вторият ден започва с индивидуалната надпревара за всички останали възрастови групи. В състезанието ще вземат участие общо 20 спортни клуба. Всички участници, съдии и треньори ще получат подаръци от клуба домакин.

 Заслужилите състезатели в надпреварата ще бъдат наградени с медали и купи. Ще бъде връчен приз при "Девойки старша възраст" и възраст “Жени” на името на създателката на художествената гимнастика в град Стара Загора - Карамфила Абаджиева.

По време на откриването на турнира ще очаква специален гост - златното момиче на българската художествена гимнастика- Боряна Калейн.

Коментари към новината

Още новини от Спорт