Новини от област Стара Загора и България

Втора Тунджанска механизирана бригада празнува 23 години от създаването си

Втора Тунджанска механизирана бригада празнува  23 години от създаването си
Divident.€U Divident.€U

На 1 септември 2021 година се навършват 23 години от създаването на 2-ра  Тунджанска механизирана бригада, която се явява пряк наследник и продължител на бойната слава и традициите на Осма пехотна Тунджанска дивизия – една от най-славните български дивизии, участвала в четири войни за Независимост на България.
За тържественото честване на празника на бригадата са предвидени да се проведат следните мероприятия:

30.08.2021г.

За времето от 16.30 часа до 19.30 часа във военно формирование 48430 – Стара Загора /ул. „Хан Аспарух” №29, до пивоварен завод „Загорка”/ ще се проведе показ на въоръжение, техника и екипировка от военнослужещи от състава на 2 механизирана бригада – гарнизон Стара Загора.
По същото време в часовете 17.00 часа, 18.00 часа и 19.00 часа в същият район ще бъде представен спектакъл с въоръжение от военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково от състава на 2 механизирана бригада.
Вратите на формированието ще бъдат отворени за посетители от града.

01.09.2021г.

 От 10.30 часа пред паметника в района на щаба на 2-ра  Тунджанска механизирана бригада /ул. „Августа Траяна” №23/ ще се проведе военен ритуал по полагане на венци по случай празника на бригадата.
 От 10.45 часа на стадиона в района на щаба на 2 Тунджанска механизирана бригада ще се проведе тържествено строяване за празника на бригадата.
На строяването ще бъдат прочетени заповеди на Министъра на отбраната, Началника на отбраната, Командира на Сухопътните войски и Командира на 2 механизирана бригада и наградени военнослужещи и цивилни служители от състава на бригадата.
Негово Високопреосвещенство, Старозагорски митрополит Киприан ще отслужи молебен за здраве към личния състав от бригадата.

Коментари към новината

Още новини от Общество