Новини от област Стара Загора и България

С изложба на русенски художник

Откриват Празниците в Долината на тракийските царе

984 23/08/2021 15:24 Култура Изложби
Откриват Празниците в Долината на тракийските царе
Divident.€U Divident.€U

Изложбата се открива утре в културно-информационния център на Казанлък от 18 часа

Първото събитие от културната програма на 16-те Празници в долината на тракийските царе предстои утре – 24 август. Русенският художник Огнян Балканджиев ще представи пред казанлъшката публика авторската си изложба „Завръщане II“ в зала „Иван Милев“ в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 от 18,00 ч. Младият художник е добре познат сред ценителите с живописните си пейзажи, цветни графики и многобройни шаржове на популярни личности. Причината да озаглави завръщането си в Казанлък като „второ“ е във факта, че Огнян Балканджиев е силно свързан с града като възпитаник на Художествената гимназия „Академик Дечко Узунов“. Експозицията е един вид реверанс към хубавите спомени тук.

 Час по-късно, от 19,00 ч., в рамките на изложбата, на площад КИАЦО ще започне концерт на една от най-бързо развиващите се русенски музикални групи - SODA A’COUSTIC. Публиката ще чуе акустични изпълнения на някои от най-обичаните песни на български групи и изпълнители като „Сигнал“, „ФСБ“, „Импулс“, „Авеню“, Любо Киров и още много други от родната сцена. За жителите и гостите на Казанлък ще свирят и пеят Диан Максимов – китари и вокал, Евгени Марков – китари и вокал, Росен Минчев – вокал, Емилиян Драганов – ударни.

 Празниците в долината на тракийските царе 2021 ще продължат до 6-и септември като за първи път на открита сцена на язовир „Копринка", на брега на древния Севтополис, за жителите и гостите на Казанлък Старозагорската опера представя: На 4 септември - Приказната ТУРАНДОТ, на 5-и септември - музиката на Стинг в концерта STING THE OPERA и на 6-и септември - танцовата драма НЕСТИНАРКА под звездите.

 По традиция официалното откриване на тържествата е връчването на наградата на името на проф. Александър Фол. Церемонията ще се състои вечерта на 3-и септември от 20,30 ч. Тази година публиката на открита сцена до Тракийската гробница в парк „Тюлбето“ ще има възможността да се потопи в атмосферата на древнотракийската култура с премиера на спектакъла на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ „Мистериите на траките – Орфей“.

Коментари към новината

Още новини от Култура