Новини от област Стара Загора и България

гостува Армейският оркестър на САЩ в Европа

Музиката на Бродуей и Холивуд завладява Стара Загора през септември

1491 21/08/2021 22:47 Култура Сцени
Музиката на Бродуей и Холивуд завладява Стара Загора през септември
Divident.€U Divident.€U

Музикалното събитие ще се проведе на Античен форум "Августа Траяна"

Музикалното събитие е с вход свободен и ще се състои на 1 септември, от 20 часа на Античен форум „Августа Траяна“. Участие в него ще вземе и Военният духов оркестър при Втора тунджанска механизирана бригада.
Оркестърът на въоръжените сили на САЩ в Европа е сформиран през 1940 година, със седалище в Зембах, Германия. Формированието е най–голямото извън пределите на Съединените американски щати и е основен армейски музикален посланик в Европа. Войници от всички армейски формирования преминават специална селекция, за да представят Америка посредством музиката. Универсален и популярен, ансамбълът изнася над двеста представления на година по цял свят.

Репертоарът им е разнообразен и богат, обединяващ наследството на американската и европейската музика от различни периоди и стилове. Включва най–доброто от американската музикална сцена на Бродуей и екрана на Холивуд, мелодиката на диксиленда на Ню Орлийнс и биг бенд джаза, както и традиционни произведения за духов оркестър, маршове и забележителни инструментални соло творби.
Поздравителният концерт към жителите и гостите на Стара Загора се осъществява с любезното съдействие на Посолството на САЩ в България.

 

Коментари към новината

Още новини от Култура