Новини от област Стара Загора и България

По сигнал на работодателските организации

С високата цена на тока се заеха ДАНС и прокуратурата

С високата цена на тока се заеха ДАНС и прокуратурата
Divident.€U Divident.€U

Във връзка с рекордно високата цена на тока е постъпил сигнал в Специализираната прокуратура от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

На основание на Закона за съдебната власт наблюдаващият прокурор лично изисква документи и информация от Министерство на енергетиката, Български енергиен холдинг, Българска независима енергийна борса и други институции, с цел да се установи налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, в частност такова от компетентността на Специализираната прокуратура.

„Темата, че българският ток е най-скъпият в Европа я повдигаме вече 10 години. Тя очевидно не е в състояние да бъде решена от политици с малък капацитет в Народното събрание. Трябва да има голям обем политическа критична маса, за да може да бъде решен този проблем”. Това заяви в ефира на NOVA икономистът и заместник-председател на БТПП Красимир Дачев.

Заради високата цена на тока през миналата седмица спряха работа някои от по-енергоемките предприятия в страната. Сред тях беше и старозагорското   машиностроително предприятие "Прогрес", което снабдява по-голяма част от машиностроителните предприятия в България.

 

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред