Новини от област Стара Загора и България

Позиция

Тихомир Тенев, ИТН: Ще работим за ясни правила за плавен преход в "Марица-изток"

2058 17/08/2021 14:55 Политика Опозиция
Тихомир Тенев, ИТН: Ще работим за ясни правила за плавен преход в Марица-изток
Divident.€U Divident.€U

Депутатът от  „Има такъв народ“ от Стара Загора – Тихомир Тенев излезе с позиция по отношение бъдещето на комплекса „Марица-изток“. Тя беше публикувана на страницата на личния му профил във фейсбук. Публикуваме я без редакторска намеса:

В момента, българската енергетика се намира в безпрецедентна ситуация. Изразяваме нашето категорично несъгласие с факта, че едни или други лица или политически партии правят PR-кампания от комплекс „Марица- изток“ за сметка на миньори, енергетици и жителите на Стара Загора и региона. Комплексът „Марица-изток“ е от огромно значение за енергийната независимост на България и е част от стратегическите обекти за националната сигурност. Той е енергийно сърце на България ! Аз и моите колеги ще защитаваме и работим по това да остане и продължи да бъде такова. Пълното безхаберие и безотговорността на досегашните управляващи доведе до това, сега да събираме подписи и да защитаваме работата си и работните си места.

Ние подкрепяме и ще работим за това да има ясни позиции и правила, за да се извърши един плавен преход в комплекса, без това да се отрази негативно на работещите миньори, енергетици и на енергийната сигурност на България.
Всичко, което е законно и не противоречи на ангажиментите, които е поела България към ЕС, ще бъде направено за да работят централите и да се създадат условия за инвестиции в региона. Комплексът „Марица- изток“ е енергийно сърце на България и трябва да остане такова. За да се случи това, трябва всеки един от нас да продължи да работи в интерес и за защита на българската енергетика, но да е прозрачно и при ясни условия. Аз и моите колеги ще отстояваме и защитаваме интересите на всички миньори, енергетици, жители на Стара Загора и региона, както и на гражданите на Република България за един справедлив и плавен преход към декарбонизация с хоризонт 2050г.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика