Новини от област Стара Загора и България

ГЕРБ ще предложи за премиер бившия външен министър Даниел Митов

420 11/08/2021 12:38 Политика Опозиция
ГЕРБ ще предложи за премиер бившия външен министър Даниел Митов
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

ГЕРБ все пак ще предложи състав на кабинет, когато получи втория мандат за съставяне на правителство от президента Радев. Това обяви на брифинг лидерът на партията Бойко Борисов. За министър-председател ще бъде предложен бившият ни външен министър Даниел Митов.

Веднага след приемането на мандата обаче ГЕРБ ще го върне на президента. Идеята е хората да направят сравнение с предложените от ИТН два пропаднали варианта за правителство на България, обясни Бойко Борисов.

Според Борисов патовата ситуация, в която изпадна политическата система е била напълно очаквана.

"Те не са победители в България - гласовете им дойдоха от чужбина. Предупредихме какво правиха с машините. Ще лъсне и този Костинброд", смята Борисов.

Много искам да видя как работи "моделът Трифонов", но в момента имаме премиер, който си подаде оставката преди да бъде назначен, посочи Борисов. Според него  основното, което търси "Демократична България" от този модел са постове и влияние.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува и отношението на Корнелия Нинова и социалистите, както и ДПС. "БСП казват сигурност в промяната. Нинова, много я уважавам, не са прави нейните съпартийци да я гонят на Бузлуджа с оставка като коза. Защото тя изведе БСП на невиждани висоти - 3 и 4 място. ДПС казват рестарт на държавността. Е така я рестартираха, че не могат да реализират правителство", продължи Борисов.

Според Борисов управлението на ГЕРБ  е поставило България в "най-блестящата ситуация" след появата на пандемията от коронавирус сред страните от ЕС. Сегашното здравно министерство само трябваше да продължи започнатата от нас кампания, но и в това се провалиха", смята той.

Борисов отговори още, че след едни нови избори е готов да работи с всеки, включително и с партията на Слави Трифонов, стига да е в интерес на България.

Коментари към новината

Още новини от Политика