Новини от област Стара Загора и България

ГЕРБ - Стара Загора подкрепя инициативите за защита на "Марица-изток"

498 10/08/2021 12:09 Политика Опозиция
ГЕРБ - Стара Загора подкрепя инициативите за защита на Марица-изток
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

От ГЕРБ призовават симпатизантите си да се включат в подписката за защита на комплекса

Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Стара Загора категорично подкрепя действията на Инициативния комитет за защита на комплекса „Марица изток“. От там призовават  членовете  и симпатизантите си да се включат в подписката за запазване на работата на топлоелектрическите централи на въглища, добивани в „Мини Марица-изток“, до изчерпване на залежите.

"Политическа партия ГЕРБ винаги е водила последователна и балансирана политика за неприкосновеност на енергийната независимост на България, както и за изпълнение на ангажиментите, свързани с подобряването на околната среда. За нас е важно всяко едно работно място, защото това означава доходи, сигурност и спокойствие за всяко едно семейство.

Категорично се противопоставяме на предложението на служебното правителство, заложено в Плана за възстановяване и развитие за изграждане на паро-газова централа, която да замести ТЕЦ „Марица изток 2. Няма да позволим сърцето на българската енергетика да бъде ликвидирано в името на користни цели", се казва в прессъобщението на  общинското ръководство на ГЕРБ“.

Коментари към новината

Още новини от Политика