Новини от област Стара Загора и България

Постижение

Ивет Горанова спечели олимпийското злато в Токио

842 05/08/2021 15:46 Спорт Свят
Ивет Горанова спечели олимпийското злато в Токио
Divident.€U Divident.€U

Ивет Горанова осъществи мечтата на цяла България и донесе дългоочакваната титла от олимпийски игри. 21-годишната българка спечели златния медал в олимпийския турнир по карате, като на финала победи Анжелика Терлюга от Украйна с 5:1 точки.
Горанова записа пет поредни победи на турнира в Токио, като не остави шансове на съперничките ѝ, а на финала надделя на своя стара познайничка, която вече бе побеждавала на няколко пъти.
Финалът започна с бърза лекарска намеса за Ивет, която бе ритната в корема от съперничката ѝ, докато Терлюга бе на пода. След това и двете записаха по една точка за успешна атака с юко, а секунди по-късно и украинката имаше нужда от лекарска намеса за лека болежка в глезена, който бе замразен.
Впоследствие българката взе инициативата, поведе с 2:1, след което направи и атака с две точки за крак, с което излезе напред с 4:1 точки. Накрая направи още една успешна атака с ръка, за да си гарантира победата с 5:1 точки.
За Ивет това е поредна победа срещу състезателката от Украйна. Българката победи и когато двете се срещнаха във финала на Европейските игри в Минск през 2019-а, когато отново Горанова спечели златото.

Коментари към новината

Още новини от Спорт