Новият Млад Кмет на града е Теодора Иванова от СУ "Иван Вазов"

Новият Млад Кмет на града е Теодора Иванова от СУ Иван Вазов
Divident.€U Автор: Divident.€U

11-класничката от СУ „Иван Вазов“ Теодора Иванова е новият Млад Кмет на Млада (Стара) Загора. В оспорвана надпревара с още трима преденденти за отговорния пост от други старозагорски училища Теодора Иванова успя да събере най-много гласове.

Новоизбраният кмет на Млада Загора ще участва в тържествения ритуал за издигане на националното знаме на Република България на Пети октомври – Ден на Стара Загора. По традиция 23-ият Млад Кмет ще получи символичния ключ на града.

За 23-а поредна година първият в страната Младежки общински съвет Стара Загора доказва себе си като форма на непосредствено участие на младите хора в живота на общността, в решаването на проблеми, пряко засягащи тяхното израстване и формиране като личности.

„Доброволчество и партньорство, основа за младежка активност – идеи и възможности”, „ Стара Загора – градът на младите - пространства и инициативи – как и какво ще накара младите да останат или да се завърнат“ и „Накъде отиват младите хора - приоритети, проблеми и предизвикателства”, бяха трите теми, по които кандидатите се подготвяха за състезанието, което се проведе снощи в Младежкия дом.

Коментари към новината

Още новини от Общество