Новини от област Стара Загора и България

Тротинетка върху паметник, друга захвърлена в канала възмутиха старозагорци

Тротинетка върху паметник, друга захвърлена в канала възмутиха старозагорци
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Още на втория ден след пускането на електрическите тротинетки за споделено пътуване под наем на Lime в Стара Загора се появиха първите сигнали за хулигански действия с тях. Една от тротинетките е била открита качена върху... паметника на загиналите в борбата с Тротинетка в градския каналфашизма в центъра на парк "Пети октомври". Друга тротинетка е открита захвърлена във водите на градския канал.

Своето възмущение от случващото се изрази кметът на Стара Загора Живко Тодоров с пост в профила си във фейсбук: "Браво! Голямо "геройство"! Трудно е да направиш нещо смислено, по-лесно е да разрушиш!"

Тротинетките на Lime са снабдени с GPS чип, чрез който фирмата лесно ги открива. В системата се пази и регистрацията на потребителя. Органите на реда ще дирят следите на извършителите и чрез записи на улични видеокамери.

В коментара си под поста на кмета старозагорецът Иван Евстатиев, който от години живее в Германия, е написал следното:

"За съжаление не откриваме топлата вода с подобни действия. Наскоро в Кьолн от река Рейн бяха извадени над 500 броя! Кметицата на града забрани ползването им между 22 часа и 5 часа сутринта. Който е хванат да кара го чака голяма глоба."

Община Стара Загора вчера разпространи правила за безопасно ползване на тротинетките. След първите хулигански прояви вероятно ще бъдат въведени и други рестрикции срещу злоупотребата с модерните превозни средства.

Коментари към новината

Още новини от Общество