Новини от област Стара Загора и България

От президентството

Пламен Николов е кандидатът на ИТН за премиер

531 30/07/2021 17:24 Политика Власт
Пламен Николов е кандидатът на  ИТН за премиер
Divident.€U Divident.€U

Пламен Николов от „Има такъв народ“ е кандидатът на партията за премиер. Той взе мандата от президента Румен Радев. „За мен е чест и отговорност да получа този мандат. Ще направя всичко възможно всичко да бъде по установените закони”, заяви Николов, след като получи папката с мандата.
Неизвестно име в политиката, доктор по философия на правото на 44 години , с 15-годишен управленски опит в бизнеса и мениджмънта. Това накратко се знае за кандидата за премиер на ИТН. 

Имаме 5  приоритета, които са важни за нас, каза пред медиите Николов.  Първият приоритет  е Плана за възстановяване и устойчивост, вторият - предстоящата ковид криза. За нас е важно преизчислението на пенсиите, промените в изборната системата, както и съдебната реформа, добави той. До голяма степен тези приоритети са и приоритети на "Демократична България" и "Изправи се! БГ. Ние идваме" , отбеляза  зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов.
По-рано днес заместник –председателят на ПГ на ИТН Филип Станев каза пред медиите, че състава на кабинета им  е готов.
Президенът Радев даде 1 седмица на партиите, за да п постигнат диалог, консенсус и да формират парламентарно мнозинство, така че да има работещо правителство.
Тази сутрин обаче Радев изрази недоволство от разпадането на конструктивния диалог.

Коментари към новината

Още новини от Политика