Новини от област Стара Загора и България

Lime пусна 100 електрически тротинетки под наем из Стара Загора

Lime пусна 100 електрически тротинетки под наем из Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

От днес в Стара Загора става третият областен град в страната след София и Пловдив, в който ще бъдат разположени електрически тротинетки. Те са на най-големия оператор на споделени електрически превозни средства в света - Lime.

Електрическите тротинетки под наем ще бъдат 100 на брой и ще бъдат поставени на 13 ключови места из Стара Загора. Те ще могат да се наемат само от пълнолетни граждани. Потребителите ще заплащат такса от 1,25 лв. за първоначално отключване на скутера, а след това по 0,25 лв. за всяка минута каране.

Според предварителните проучвания средно един тур из Стара Загора с електрическите скутери на Lime ще продължава около 8 минути, което прави около 3,25 лв.

Потребителите ще могат да си купуват и абонаменти, с които първоначалната такса отпада и едно пътуване излиза около 2 лв., като в цената влиза и застраховка на потребителя.

За да ползват тротинетките, гражданите трябва първо да изтеглят и инсталират приложението LimeBike за Android или iOS.

В рамките на един час пред сградата на Община Стара Загора днес старозагорци получиха възможност да разгледат новите скутери и да ги изпробват. На представянето присъстваха Бояна Делева, началник отдел „Транспорт“ и Пламен Йорданов, началник отдел „Екология".

Коментари към новината

Още новини от Общество