Новини от област Стара Загора и България

В София

Казанлъшки ученици участваха в проекта "Ало, Космос! Говори България!"

Казанлъшки ученици участваха в проекта Ало, Космос! Говори България!
Divident.€U Divident.€U

Учениците получиха шанса да се включат във видеовръзка на живо с астронавтите от НАСА

Ученици от Казанлък се включиха в проекта „Ало, Космос! Говори България!“, който се състоя на 26 юли, понеделник, в „София Тех Парк“ в столицата. За първи път български деца и ученици имаха възможността да задават въпросите си до космонавтите от Международната Космическа станция. От Казанлък участие в срещата с космонавтите взеха двама възпитаници на ППМГ „Никола Обрешков“ - Свилен Галинов Бъчваров - 10 „а“ клас и Георги Василев Стоянов – 10 „б“ клас.

Събитието „Ало, Космос! Говори България!“ даде уникалния шанс на български деца да се включат във видеовръзка на живо с астронавтите от НАСА – Марк Ванде Хей (САЩ) и Тома Песке (Франция, от Европейската Космическа станция). През целия ден в понеделник децата и учениците участваха в различни семинари и работилници. Сред партньорите на инициативата, организирана от Атлантически клуб - България, в партньорство с Посолството на САЩ е Министерството на образованието и науката.

Участието на казанлъшките деца е финансирано от бюджета на Община Казанлък за 2021 година, като част от Младежкия календар - от Фонд за участие в национални и международни младежки форуми, обучения и обмени. вилен и Георги изказват благодарности на Община Казанлък и на Кмета Галина Стоянова за предоставената им възможност да бъдат част от този вълнуващ проект.

 

Коментари към новината

Още новини от Образование