Безплатен интернет покри 10 възлови места в Стара Загора, кои са те?

Безплатен интернет покри 10 възлови места в Стара Загора, кои са те?
Divident.€U Автор: Divident.€U

Безплатна безжична интернет връзка ще покрива 10 ключови за Стара Загора обществени места. Свободният интернет достъп чрез wi-fi е обезпечен със средства по проекта WiFI4EU на Европейската комисия. 

Свободно в мрежата ще сърфират посетителите на парковете „5-ти октомври“, „Тракия“, „Александър Стамболийски“, „Св. Игнатий Старозагорски“, „Зеления клин“ и Станционната градина.

Безплатен достъп до интернет е осигурен и за пространството около Музея на религиите, както и на бадминтон площадката в парк „Митрополит Методий Кусев“.

WiFi4EU е по инициатива на българския еврокомисар Мария Габриел и е предназначена за граждани и посетители на ЕС, които ще имат безплатен достъп до безжичен интернет на обществени места.

Реализацията на този проект дава възможност на жителите на Стара Загора, както и гостите на града, да бъдат на клик разстояние от мрежата в който и да е било друг европейски град.

Първоначалната регистрация в системата дава опция за запаметяване, което означава, че няма да се налага при пътуване да бъде правена нова такава в друг град, предлагащ същата услуга.

Коментари към новината

Още новини от Общество