Ретро парад събира над 140 исторически автомобила в Деня на Стара Загора

Ретро парад събира над 140 исторически автомобила в Деня на Стара Загора
Община Стара Загора Автор: Община Стара Загора

Емблематичното събитие „Ретро парад Стара Загора“ ще събире за 16-ти път на едно място класически автомобили, произведени преди повече от 30 години.

По повод празника на града – 5-ти октомври, в парк „Артилерийски“, ще бъдат показани над 140 символа на различни автомобилни епохи. Един от най-впечатляващите експонати е произведен през далечната 1910 година. Тази година, организаторът - Старозагорски автомобилен клуб „Ретро“, чества и 25 години от своето създаване. По този повод изданието на парада ще бъде не само с нова локация, но и с нова концепция за провеждане, международно жури, музикално-развлекателна програма и много изненади за участниците и гостите.

Клубът има ново лого, както и тематични и изпълнени със символика и детайли плакати, обяви председателят на Инициативния организационен комитет за отбелязване на годишнината Ганчо Баев.

Разполагането на моторните превозни средства ще стане от 10.00 до 12.30 часа. За участие ще се допускат всички МПС, които отговарят на предварителните критерии. „Те трябва да са не на по-малко от 30 години, да бъдат в оригинално техническо състояние, както и да не се използват за ежедневна употреба от собствениците им – ограничение за марки и брой няма“, посочи още Баев.

Наградите са изцяло в духа на 25-тата годишнина на старозагорския клуб "Ретро". Всеки участник ще получи специална книга, събрала историята му, както и юбилеен плакет. За първи път и публиката ще има възможност да излъчи свой фаворит с гласуване на място от 10.00 до 14.00 часа.

Днес за първи път бе показана Купата на кмета, която представлява статуетка от дърво, изработена майсторски с композиция от орех, круша, череша и чемшир. Общо специалните призове са 7, като всеки един от тях е истинско произведение на изкуството. Връчването на наградите ще бъде в 15.30 часа.

Събитието е с подкрепата на Община Стара Загора и е част от проявите по повод Празника на града.

Коментари към новината

Още новини от Общество