Новини от област Стара Загора и България

Децата на тенис клуб "Августа Траяна" станаха шампиони на България

1814 21/07/2021 15:00 Спорт Стара Загора
Децата на тенис клуб Августа Траяна станаха шампиони на България
Divident.€U Divident.€U

Малките тенисисти от клуб „Августа Траяна“ в Стара Загора спечелиха първо място отборно на Държавното първенство за деца до 10 години, което се е проведе в Бургас.

Ния Синчанова, Симеон Терзиев, Мария Златева, Момчил Апостолов, Рая Маркова и Даниел Петков надиграха съперниците си и безапелационно грабнаха купата.
Те бяха поздравени от Красимира Чахова, зам.-кмет общинска собственост, стопанска политика и спортни дейности, и получиха благодарствени грамоти от Община Стара Загора.

„Радвам се, че днес имаме възможност да поздравим тези малки шампиони, да благодарим и на треньорите им за усилията, за търпението да ги запалят за спорта“, каза Красимира Чахова. Тя припомни, че това е втора титла за клуба след тази през 2018 г. „В този клуб е традиция да се работи с подрастващите“, допълни зам.-кметът.

„Беше трудно състезание, но всички сме радостни, турнирът беше много силен. Първото място е много престижно, защото трудно се прави отбор, особено от малки деца“, обясни треньорът Даниел Петков.

„Децата се трудят много, обичат да играят тенис, нашата задача е да съхраним интереса им. Надявам се да продължим с успехите“, пожела и другият треньор Иван Петров.
В клуба тренират над 150 деца от различни възрасти. Най-малкото състезателка от отбора Ния Синчанова е едва на 7 години. Малките спортисти споделят, че е трудно на състезание, но пък е добре, когато победиш. Те тренират по три-четири пъти седмично. Справят се и с училището, и със спорта.

В момента на кортовете в Стара Загора се провежда държавното първенство до 18 години, очаква се и там да има наши състезатели на финала.

Коментари към новината

Още новини от Спорт