Новини от област Стара Загора и България

Заради неплатени сметки

Спряха тока на болницата в Раднево, угасна и Медицинския център

Спряха тока на болницата в Раднево, угасна и Медицинския център
Сашка ПАНАЙОТОВА Сашка ПАНАЙОТОВА

Започва проверка как е плащано електричеството от болницата и от медицинския център

В продължение на години Мецинският център в сградата на общинската болница в Раднево МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков“ е ползвал ток от една и съща електрическа мрежа с лечебното заведение. Това стана ясно вчера, 14 юли, след като EVN спря тока на радневската болница заради натрупани неплатени сметки за електричество, но се оказало, че без ток е останал и Медицинският център. В него работят 10 семейни лекари и други наематели. Със спирането на тока МЦ 1 - Раднево е останал и без вода, защото водозахранването му става чрез хидрофорна помпа, захранвана с ток.

След незабавни разговори на кмета на Раднево д-р Теньо Тенев с ръководството на EVN, захранването на болницата и Медицинския център е било временно възстановено до изясняване на ситуацията.

„В Медицинския център работят много лични лекари, които държат в хладилниците си ваксини срещу ковид и ние не можем да оставим нещо толкова скъпо и важно за жителите на общината да стане негодно за употреба“, коментира д-р Тенев пред Divident.€U.

Сградата на болницата, в която е настанен и медицинския център, е стара, не е ясно как вървят кръговете по захранване с ток на двете институции. В момента компетентните органи от електроразпределителното дружество правят оценка, коментира още кметът на Раднево.

Ще започне и проверка как Медицинският център е плащал електричеството на болницата.

Коментари към новината

Още новини от Здраве