Печатат 156 500 бюлетини за избор на кмет на Стара Загора и още толкова за общински съветници

Печатат 156 500 бюлетини за избор на кмет на Стара Загора и още толкова за общински съветници
Divident.€U Автор: Divident.€U

Общинската избирателна комисия в Стара Загора окончателно съгласува графичния вид на бюлетините, с които ще гласуваме на 27 октомври за кмет на община, за кметове на кметства и за общински съветници.

Съгласно решение на ЦИК, името на нито една партия в бюлетината не може бъде изписана с абревиатура, а задължително трябва да пише пълното ѝ име. Затова първоначално изписаното съкращение „МК“ в бюлетината е било поправено на „Местна коалиция“.

След окончателното преглеждане и съгласуване на изборните бюлетини, те са подписани от членовете на ОИК и с електронен подпис са изпратени директно в печатницата на БНБ за отпечатване, съобщи председателят на ОИК-Стара Загора Теодора Иванова Крумова-Желева.

Тиражът на бюлетините за избор на кмет на Община Стара Загора ще бъде 156 500, също толкова ще бъдат и бюлетините за избор на общински съветници.

Между 600 и 1500 е броят на бюлетините за малките населени места в Старозагорско, в които ще се избира кмет, според броя имащите право на глас, живеещи там.

Най-много бюлетини – 1500, са предвидени за село Хрищени, 1300 за село Богомилово и 1200 за село Дълбоки. Най-малко бюлетини – по 400, ще отидат в селата Малка Верея и Маджерито.

Коментари към новината

Още новини от Политика