Новини от област Стара Загора и България

Нинова: БСП няма да подкрепи проекта за правителство на ИТН

566 13/07/2021 14:36 Политика Избори 2021
Нинова: БСП няма да подкрепи проекта за правителство на ИТН
Divident.€U Divident.€U

Г-н Трифонов нанася тежък удар по парламентаризма. Вместо от джипката от Фейсбук", посочи Нинова.

"Последните години ние имаме четири цели в нашата политика, които преследваме последователно, принципно и честно. Първата - да се промени моделът на управление на паралелната държава и задкулисието; втората - да се върне държавността там, където й е мястото - в българските институции; третата е социалната политика, социалните проблеми на хората, които да бъдат решавани чрез политическите решения в парламента; четвъртата - да гарантираме сигурност и стабилност на България", посочи Нинова. 

Не се предлагат мерки за смяна на модела на управление, но и той се задълбочава, каза Нинова. И даде пример с ББР, където вместо да се продължи доброто, направено от служебния кабинет - банката да се преструктурира, така че да помогне на малкия и среден бизнес, банката се предлага за приватизация, критикува тя.

Не става и дума за сериозна промяна в съдебната система. Нищо няма за борба с монополизма. Концесиониране на автомагистрали означава защита на частни интереси. В стила на Трифонов е да прави шоу, но политиката не е място за това, отговори Нинова на въпрос за идеята на лидера на ИТН за изпращане на космонавти.

По-добре да беше казал вижданията си за международната политика. Ако третият мандат бъде връчен на БСП от президента - тя ще започне разговори с другите политически сили и ще опита да предложи кабинет.

"На трети избори да се ходи сега е сериозно изпитание за държавата. Искаме да гарантираме чрез този опит сигурност и стабилност за държавата, допълни Нинова. Решението за това обаче ще се вземе от Националния съвет, който ще се събере с коалиционните партньори на 25 юли.

Пленумът ще реши с кои партии ще се водят разговори и дали ще бъдат предложени някои от служебните министри отново и в бъдещ "червен кабинет".

Коментари към новината

Още новини от Политика