Новини от област Стара Загора и България

Парламентарни избори 11 юли 2021

Гласуването стартира нормално във всички избирателни секции на област Стара Загора

Гласуването стартира нормално във всички избирателни секции на област Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Изборният ден в област Стара Загора започна в 7.00 часа без нарушения, съобщиха от полицията в Стара Загора. Секционните помещения на територията на региона са предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

В изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на МВР ще се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия. Областната дирекция на МВР в Стара Загора е предприела всички необходими мерки за охрана на обществения ред, пожарна безопасност и спокойно протичане на изборния ден.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на e-mail [email protected]

В днешния ден звената “Български документи за самоличност” при ОДМВР-Стара Загора ще работят извънредно със следното работно време: от 08.30 ч. до 19.30 ч.

В Община Стара Загора общо 139 985 жители имат право днес да упражнят своя вот в една от общо 208-те секции. В града секциите са 149, а в селата – 54. Секциите в специализирани институции в Стара Загора са 4, а 1 e подвижната избирателна кутия.

Гласуването приключва в 20.00 часа, като има възможност за удължаването му по преценка на Централната избирателна комисия (ЦИК), ако пред изборните помещения има желаещи да гласуват.

Първата избирателна активност за община Стара Загора ще стане известна около 11.00 часа.

Коментари към новината

Още новини от Политика