Новини от област Стара Загора и България

Двама инвеститори разкриват 60 работни места в Индустриална зона "Загоре"

1177 09/07/2021 16:00 Икономика Бизнес
Двама инвеститори разкриват 60 работни места в Индустриална зона Загоре
Divident.€U Divident.€U

Двама инвеститори са заявили инвестиционно намерение за закупуване на парцели в Индустриална зона „Загоре“. Това съобщи изпълнителният директор на „Загоре“ Радослав Танев. Документите им са вече входирани, а желанието им е да закупят терени с обща площ над 4000 кв. м.

„Единият предприемач се занимава с високотехнологично производство и има намерение да премести изцяло дейността си от столицата на територията на нашата индустриална зона“, уточни Танев. Амбициите им са за увеличаване на експортния дял на бизнеса им на международния пазар.

Общият размер на двете инвестиции надхвърля 1,5 млн. лева, а сроковете за реализация и въвеждане в експлоатация на проектите е 24 месеца. Общият брой на новите работни места, които ще бъдат разкрити, е близо 60.

Изпълнителният директор на „Загоре“ припомни, че по-малко от година след получаване на АКТ 16, е закупена близо половината от площта на терените в зоната. Като подписаните договори са за инвестиции на стойност близо 22 млн. лева и разкриване на нови 180 работни места.

Само за изминалите 3 месеца пет компании са водили разговори със „Загоре“, но терените, с които разполага зоната към момента, са по-малки от нуждите им.

Танев припомни още, че в областта само „Загоре“ има инвеститор Клас „А“, което също дава индикация, че регионът е атрактивен за развитие на бизнес възможности.

Коментари към новината

Още новини от Икономика