Новини от област Стара Загора и България

Британско-българска бизнес асоциация гостува на Тракийския университет

Британско-българска бизнес асоциация гостува на Тракийския университет
Divident.€U Divident.€U

 

Ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков проведе работна среща с представители на Британско-българската бизнес асоциация. Целта на визитата беше свързана със заимстване на добри практики и модели в Обединеното кралство и бъдещи партньорски отношения с институцията.

Британско-българската бизнес асоциация (BBBA) (www.bbba.bg) стартира своята дейност през януари 2015 г., с пълната подкрепа на Британското посолство в София и на Българското посолство в Лондон. Към момента членовете й са над 100, представящи всички аспекти на британския и българския бизнес. Мисията им е да стимулират и подкрепят бизнес взаимоотношенията между Обединеното кралство и Република България.

Сред целите на BBBA са: увеличаване на търговската и инвестиционна активност между Великобритания и България; улесняване на бизнес отношенията, икономическото развитие и обмен на знания в полза на двете държави; да бъде на първо място за оказване на съдействие при планирането на бизнес в Обединеното кралство / България; подобряване знанията и уменията на членовете; самостоятелно да се финансира.

 

Агро Енергетика и Регенеративно земеделие са модерният и иновативен опит на Англия, от които Тракийски университет има желание да заимства идеи и да обменя научно сътрудничество, сподели ректорът доц. Ярков.

От своят страна бизнес-асоциацията предложи сътрудничество в различни търговски камари в Обединеното кралство и официално представяне на Тракийски университет.

Работната визита приключи с организация и координация на предстоящи онлайн-срещи с научните и бизнес-среди на Кралството и Университета.

 

Коментари към новината

Още новини от Образование