Новини от област Стара Загора и България

На Старозагорските бани

Националният тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка" ще се проведе през август

737 30/06/2021 10:34 Култура Сцени
Националният тракийски фолклорен събор  Богородична стъпка ще се проведе през август
Divident.€U Divident.€U

Община Стара Загора ще бъде домакин на петнадесетото издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“, който ще се проведе на 28 и 29 август 2021г. /събота и неделя/ на Старозагорските бани.

Целта му е да съхрани и обогати музикално-песенното и танцово народно творчество, както и да даде възможност за общуване на изпълнители от всички фолклорни области на България.

Отличната организация, богатата културна програма и атрактивните съпътстващи прояви на форума, насочени към малки и големи, успяха да го превърнат в едно от най-очакваните и престижни събития, даващо сцена за изява на таланта на певци, инструменталисти и танцьори от близки и далечни кътчета на България.

В събора могат да участват: певчески и инструментални групи, изпълняващи изворен фолклор, фолклорни танцови групи и ансамбли, клубове представящи изворен фолклор и индивидуални изпълнители на народно творчество. Нов акцент в настоящото XV издание е създаването на специална сцена за участие на детски фолклорни, танцови, инструментални и певчески колективи.

Коментари към новината

Още новини от Култура