Новини от област Стара Загора и България

В Казанлък

Мустафа Карадайъ : Тези, които се кичат с етикет "промяна" са "подмяна"

Мустафа Карадайъ : Тези, които се кичат с етикет промяна са подмяна
Парламентарни избори 2021 Парламентарни избори 2021

Централният предизборен лъч на партията се спря в Казанлък

Тези, които се кичат с етикет „промяна“ в България, са „подмяна“. Това каза снощи в Казанлък лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, където се срещна с избиратели от региона.
Централният предизборен лъч на партията спря в Казанлък, където официално беше представена предизборната листа на „Движението за права и свободи“ от регион Стара Загора. Белият автобус, брандиран с мотото на кампанията „Рестарт на държавността“ беше посрещнат в Града на розите от областния председател Шендоан Халит и останалите членове на ръководството на ДПС в област Стара Загора, от водача на листата на ДПС в регион Стара Загора –Халил Летифов и всички 22-ма кандидат-депутати, както и от много симпатизанти на партията.

Карадайъ поздрави приятелите на ДПС за добрите резултати в Старозагорски регион, като отбеляза, че само 1000 гласа не са стигнали на партията, за да спечели 2 мандата в 45-ото Народно събрание от област Стара Загора. „Този път вярвам, че резултатът ще бъде отличен, не само добър“, подчерта Карадайъ.
„Днес ние казваме, че има криза в държавността, криза на демокрацията, отстъпление от правата и свободите, които са гарантирани по Конституция, срастване на държава и партия за последните 10-12 години. Нашият почетен председател, д-р Ахмед Доган, предупреди, че най-опасното нещо за държавата е мутризацията в политиката. Мотото ни през април беше „Рестарт на държавността“. Сега продължаваме втория тур на тези избори със същото мото, защото, ако през април направихме голяма крачка към възстановяване на демокрацията, то рестартът на държавността все още не се е случил“, каза Карадайъ.

Лидерът на ДПС допълни, че на политическия терен има политически играчи, които искат властта без да имат цели, приоритети, програма. „Техните инструменти за правене на политика са омразата, разделението, противопоставянето, правенето на анти ДПС кампания“.
„От 7 години ДПС говори за своите партийни приотитети, които предлагаме да бъдат утвърдени като национални и призоваваме всички основни партии да очертаем заедно правилната посока на развитие на нашата Родина. Никой в България не ни чу. Първият ни приоритет е чиста вода, чиста храна, чист въздух, чиста енергия, зелена икономика. Вторият ни приоритет са високите технологии, третият – включване на свободните и активни граждани в политиката. Днес това са приоритетите и на Европейския съюз“, отбеляза Карадайъ.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев подчерта, че целта на ДПС е ускреното икономическо развитие на страната, възстановяването на институциите, спазването на Конституцията и законите и реформиране на всички сектори, догонване на европейските доходи. „Ще има правителство и то ще бъде правителство на Програмата, която да изведе Бълтария от кризата, в която я вкараха другите партии.
„Нека през седми месец заедно да гласуваме с номер 7 за нормалността в политиката, стабилността на Родината ни, ускорено икономическо развитие, за рестарт на държавността, за достойните старини на нашите майки и бащи“, призоваха лидерите на ДПС.

Ето пълната листа на ДПС за регион Стара Загора:
1. Халил Реджепов Летифов
2. Тунджай Рамадан Йoзтюрк
3. Шендоан Ремзи Халит
4. Николай Тонев Колев
5. Юлия Емилова Кехайова
6. Орхан Кемалов Асанов
7. Дженал Ниази Топалова
8. Юзеир Али Кенан
9. Мехмед Неджми Зейнел
10. Васил Тодоров Василев
11. Кенан Шакир Саид
12. Доника Бончева Бойчева
13. Суат Мехмед Мурад
14. Иван Енев Костадинов
15. Айгюн Хаджиисмаил
16. Метин Ялзер Качан
17. Валентин Валентинов Георгиев
18. Хълмие Смаил Смаил
19. Сунай Селимов Селимов
20. Ахмед Абдула Мехмед
21. Ридван Байрям Иляз
22. Месут Илхан Юркюш

Платен материал. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари към новината

Още новини от Политика