Новини от област Стара Загора и България

В Казанлък

Ще се намери компромис за престой на МПС в района на Абаята

393 24/06/2021 09:41 Общество България
Ще се намери компромис за престой на МПС в района на Абаята
Divident.€U Divident.€U

Около това становище се обединиха недоволни търговци и представители на общинското ръководство

 

В  Община Казанлък  се проведе среща с представители на ръководството на Общинския съвет и Община Казанлък с недоволни търговци в района на Абаята заради премахнати паркоместа.

Ресорният заместник-кмет Даниела Коева, председател на Комисията по безопасност на движението по пътищата в община Казанлък обясни, че предприетите действия са първа стъпка от дейности по цялостна организация на движението в града и осигуряване на зелена вълна по централните булеварди, с което да се облекчи трафикът. Това е предмет на проект за организация на движението в Казанлък, който е в предварителна фаза и ще бъде готов до месец. Председателят на Общински съвет – Казанлък предложи след проведените разговори представителите на търговците на Абаята да внесат конкретно предложение с техните искания, които да бъдат разгледани в най-кратки срокове от Общинската комисия по безопасност на движението, за да бъдат удовлетворени всички страни в диалога.

В срещата взеха участие членове на Комисията по устройство на територията, инфраструктура, строителството и транспорт към Общинския съвет и на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата. Те подчертаха, че подготвяният Проект за организация на движението в Казанлък ще бъде представен на широко обществено обсъждане с възможност за търсене на максимално балансирани решения за всички страни.

Участниците в разговорите се обединиха около становището, че компромисно решение за осигуряване на паркоместа пред търговските обекти ще бъде намерено в най-кратки срокове.

Коментари към новината

Още новини от Общество