Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Крадец обра майка и дъщеря, докато спят в дома си

Крадец обра майка и дъщеря, докато спят в дома си
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И. Г., на 31 г.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 16 юни в Стара Загора е отнел чужди движими вещи, без съгласието на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвои – чл.196, ал.1, т.1 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29, ал.1 от Наказателния кодекс.

Пострадалите две жени, майка и дъщеря, живеели на първия етаж в жилищна кооперация в Стара Загора. На 15 юни вечерта били в дома си. Легнали да спят около 22 часа, като оставили отворени два прозореца на остъклена тераса.

Около 4 часа обвиняемият И. Г. минал покрай жилищния блок и видял отворения прозорец. Той се качил на терасата, демонтирал комарника и влязъл в жилищните помещения. От стаите взел кожена дамска чанта, сумата от 400 лева, лични и дебитни карти, ръчен часовник, валута, мобилен телефон и други вещи на пострадалите, след което отключил входната врата и напуснал жилището.

Около 6,30 ч., една от пострадалите се събудила и установила липсата на дамската си чанта, както и факта, че входната врата на жилището е отключена и оставена открехната.

Обвиняемият е осъждан, с наложени наказания, за престъпления против собствеността.
Определението на съда подлежи на обжалване.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред