Новини от област Стара Загора и България

Без нови случаи на коронавирус в Старозагорско днес

България влезе в зелената зона на ЕС за нивата на COVID- пандемията

България влезе в зелената зона на ЕС за нивата на COVID- пандемията
Divident.€U Divident.€U

Въпреки това здравният министър предупреди, че трябва да продължим да се ваксинираме и пазим

България влезе в зелената зона на картата на Европейския съюз за състоянието на COVID-пандемията на континента. “Това се дължи, от една страна, на хората, които вече се ваксинираха и така създават бариера пред разпространението на вируса, и, от друга, на усилията на медиците от болничната, извънболничната и спешната медицинска помощ и служителите на администрацията, пряко ангажирани в борбата с Ковид-19“, заяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

Той подчерта, че преминаването ни в зелената зона ни радва много, но не бива да ни успокоява прекалено. „Опасността не е отминала и единственият начин да намалим риска е като се ваксинираме масово. Нека използваме летните месеци и да го направим, за да можем да се върнем към нормалния начин на работа“, призова Кацаров.

Днес в страната има общо 41 нови случая на положителни проби за коронавирус. Най-много са в сторилацата София - 15. В Пловдив случаите са 7, в Бургас, - 6, в Русе, Плевен,, Кюстендил, Враца и Варна има по 2 случая, а във Видин, добри и перник - по един. Без регистрирани нови случаи са областите - Стара Загора, Благоевград, Велико Търново, Габрово, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, София област, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол.

Двама души с ковид са починали през последното денонощие. Излекуваните са 37, ваксинираните през последните 24 часа са 3857.

В болница са настанени 1746 души, от които в интензивни сектори са 207.

Активните случаи в страната са 10 207.

Коментари към новината

Още новини от Здраве