Новини от област Стара Загора и България

На стадиона под Аязмото

Откриха официално Европейското отборно първенство по лека атлетика

815 19/06/2021 18:00 Спорт Стара Загора
Откриха официално Европейското отборно първенство по лека атлетика
Divident.€U Divident.€U

В 17.30 часа днес на стадион "Берое" официално беше открито Европейското първенство по лека атлетика. „Изключително ми е приятно да Ви приветствам с добре дошли в Стара Загора. Щастливи сме, че нашият град за втори път е домакин на Европейска отборна купа по лека атлетика (втора лига)“, каза в привественото си слово по време на официалното откриване зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова. Тя благодари на публиката, дошла на стадион „Берое“ в подкрепа на българския отбор и на състезателите . “Вие ще дадете допълнителен стимул на нашите атлети“, допълни още Чахова.

Поздрав към всички спортисти отправи и Добромир Карамаринов, президент на Европейската лека атлетика. „Ние сме горди, че сме отново тук в града на леката атлетика - Стара Загора. Благодаря на Общината, с помощта на която се осъществява това състезание“, каза още той. Карамаринов награди с плакети на Европейската асоциация Красимира Чахова и председателя на СКЛА „Берое“ Иван Колев. Призовете се връчват за приноса на двамата към развитието на леката атлетика в града и организацията на европейския отборен шампионат (втора лига).

Българският тип е в състав Ивет Лалова-Колио, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов, Митко Ценов. В най-важното спортно събитие в Стара Загора за 2021 година участват още атлети от Дания, Исландия, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Унгария и Хърватия.
На откриването беше и талисманът на състезанието под липите-Катеричката Кипи. Точно в 16.00 часа Европейският отборен шампионат започна с овчарски скок - жени и продължи с бягане 400 м. с препятствия.

Коментари към новината

Още новини от Спорт