Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Близо 350 деца ще участват във фестивала "Настроение под липите"

441 15/06/2021 16:52 Култура Сцени
Близо 350 деца ще участват във фестивала Настроение под липите
Divident.€U Divident.€U

Събитието ще се проведе в парк "Артилерийски"

Близо 350 деца ще вземат участие във Второто издание на детско-юношеския фолклорен фестивал "С настроение под липите"

Близо 350 танцьори от Стара Загора, Сандански, Крумовград, Ловеч, Своге, Хасково, Петрич, Павел баня, Раднево и Димитровград ще вземат участие във Второто издание на детско-юношеския фолклорен фестивал "С настроение под липите", който ще се проведе тази събота (19 юни) в Стара Загора. Събитието ще бъде на сцената в парк "Артилерийски" и е с начален час 11.00 часа. Организатори са НЧ „Настроение 2017“ и НЧ „Николай Лилиев-2005“, с подкрепата на Община Стара Загора.

Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи- до 13 години и над 13 навършени години. Експертно жури ще оценява изпълненията и ще излъчи лауреатите за призовите места. Най-добрият състав ще завоюва специалната награда- Купата на кмета на Община Стара Загора.Всички танцьори ще получат награди за участие.

От 10.00 часа се предвижда участниците във форума да направят пъстро празнично дефиле по бул. "Цар Симеон Велики" за радост на жителите и гостите на Стара Загора. Поздрав към всички присъстващи ще изпълнят и възпитаниците на НЧ„Настроение 2017“, които няма да участват в конкурсната програма.

На 18 юни в 18.30 часа на сцената пред Община Стара Загора ще се проведе концерт на част от участниците във фестивала. „Това ще бъде един поздрав и към фолклориста Крум Георгиев по повод неговия рожден ден“, обясниха още организаторите.

 

Коментари към новината

Още новини от Култура