Пета дама се прицели в кметския стол на Стара Загора

Пета дама се прицели в кметския стол на Стара Загора
Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

 

Адвокат Магдалена Овчарова е кандидатът за кмет на коалиция „Демократична България“ в Стара Загора“, в която влизат партиите „Да, България“, Демократи за силна България и „Зелените“. В последния възможен ден за регистрация, 24 септември, коалицията се регистрира за участие в ОИК – Стара Загора, издигайки освен кандидат-кмет и листа с 25 кандидати за общински съветници.

Водач на листата е Димитър Чорбаджиев, следван от Искра Стайкова, трети е Мартин Бойчев.

Магдалена Овчарова е адвокат от адвокатската колегия на града и член на голяма адвокатска кантора в Стара Загора. Овчарова подчерта, че никога не е била партийно ангажирана, но в момента е дала кредит на доверие на партия „Да, България“. „. Констатирах, че в тази партия са събрани изключително почтени хора с чисти намерения. Като част от „Демократична България“ съм горда, че вче съм част от това общество на млади, амбициозни и сериозни хора, които имат нов поглед за бъдещето ни и освен идеи предлагат умни решения решения. Призовавам старозагорци да гласуват за промяната, защото тези хора я носят“, каза Магдалена Овчарова.

Тя призна, че няма очаквания да спечели битката за кметския пост, но се надява чрез кандидатурата си да получи възможност да обясни програмата на „Демократична България“ на по-голям форум. „Защото считам, че в нея има много грижа за хората и модерни решения и ще ни помогне да вървим към Европа с по-бързи темпове“, посочи Овчарова.

Регистрираме листа с 25 души от изключително качествени и достойни хора, за да имат избирателите наистина избор, допълни Димитър Чорбаджиев. „Целта на програмата ни е Стара Загора да стане „умен град“. Основните акценти в нея падат върху екологията, транспорта, общия устройствен план на града и не на последно място темата за децата, образованието и културата, каза Чорбаджиев.

Магдалена Овчарова е петата поред жена, кандидатирала се за кмет на Стара Загора на Местни избори 2019. Преди нея кандидатурите си обявиха д-р Камелия Стаматова от партия АБВ, Искра Михайлова от "Възраждане", Елена Нонева от Движение Социалдемократи и Гергана Микова от НФСБ.

Ето и листата с кандидати за общински съветници на коалиция "Демократична България" за Община Стара Загора:

1. Димитър Здравков Чорбаджиев
2. Искра Георгиева Стайкова
3. Мартин Петков Бойчев
4. Теньо Димов Арабаджиев
5. Милко Стаматов Чанков
6. Нина Раднева Димитрова
7. Магдалена Владимирова Овчарова
8. Димитър Михайлов Димитров
9. Константин Веселинов Драгов
10. Койчо Вълчанов Коев
11. Красимир Йорданов Стоянов
12. Златина Петрова Коева
13. Катина Руменова Зигел
14. Надя Милчева Недялкова-Колева
15. Веселин Симеонов Беров
16. Васил Тодоров Петров
17. Людмила Борисова Тошева
18. Борислав Руменов Вълчев
19. Ивелина Иванова Илиева
20. Мария Николaeва Тонева
21. Димитър Василев Николов
22. Славомир Христов Славов
23. Нейчо Колев Нейчев
24. Анани Илиев Карагьозов
25. Румен Стефанов Димитров

Коментари към новината

Още новини от Политика