Новини от област Стара Загора и България

В Черноморец

Обърната къща е най-новата атракция по Южното Черноморие

Обърната къща е най-новата атракция по Южното Черноморие
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Най-трудна се оказва конструкцията

Обърната къща с покрива надолу ще бъде новата туристическа атракция по Южното ни Черноморие тази година. Къщата се намира до Черноморец, на път за къмпинг Градина. Всичко в нея ще бъде наобратно – подът е отгоре, а таванът – отдолу. От пода стърчат полилеите, мебелите също са с главата надолу.

В стаите има дивани, легла, но всичко е на тавана. Задържането на предметите е конструктивна тайна, казват собствениците. Когато посещават къщата, туристите ще могат да си направят интересни снимки, в които, например носят на ръце холовата гарнитура, масата и т.н. Освен това вътре ги чакат и много изненади, които остават тайна до откриването на атракциона в началото на август, казва собственичката - д-р Ана Чанева.
Д-р Чанева е ветеринарен лекар и има собствена клиника в Черноморец. Вдъхновила се от идеите за обратни къщи, които видяла при пътуванията си в чужбина. Реших, че това ще обогати почивката на летовниците в България, ще им създаде повече настроение, затова реших да реализирам проекта, каза за Divident. EU Ана Чанева. Тя строи къщата върху собствен парцел.

По проекта за обратната къща работи арх. Любинка Стоилова. Най-голямото предизвикателство се оказва конструкцията. Трудността идва от това  върху  малка площ като тази на покрива да се държи цяла сграда с нормални размери, казва д-р Чанева.  Сградата  се прави от метални конструкции, като много важно значение имат крепежните елементи.
Къщата е с нормални размери. Тя ще се използва изцяло като атракция, никой няма да живее в нея.
Строежът и започва през септември миналата година. На място, в обърнатната къща ще има много други изненади за малки и големи, отбелязва д-р Чанева..

Коментари към новината

Още новини от Туризъм