Новини от област Стара Загора и България

Коалицията на Жан Виденов се обяви против "зелената сделка"

Коалицията на Жан Виденов се обяви против зелената сделка
Divident.€U Divident.€U

Коалиция „Ляв съюз за чиста и свята Република“ е против „зелената сделка“.  „Поставяме си за цел да изобличим престъпното бездействие на управляващите досега, забавянето и неизвестността за бъдещето на комплекса „Марица изток“, каза на пресконференция в Стара Загора водачът на листата Красимир Янков.

Той допълни, че коалицията на Жан Виденов ще се противопостави срещу налагания от чиновниците в Брюксел рестриктивен модел срещу българската енергетика. „България е свила индустриалното си производство, което замърсява околната среда с повече от 70% за последните 30 години и сме изпълнили ангажимента си за намалени емисии още през 2008г. Това трябва да бъде отчетено и да се спре натиска за затваряне на енергийните мощности в региона“, каза още водачът на листата. Според него България трябва  да отстоява националния си интерес пред ЕС, да настоява да продължи работата на централите до изчерпването на въглищните запаси.

Водачът на Коалиция „Ляв съюз за чиста и свята Република“ Красимир Янков е роден в Стара Загора, бил е три мандата народен представител. Красимир Янков представлява един от четирите коалиционни партньори на Жан Виденов с партията си "Българска прогресивна линия". Останалите партии в лявата коалиция са "Възраждане на отечеството" с лидер Николай Малинов, "Български път" с председател проф. Ангел Димов и "Партия на българските комунисти" с председател Иван Пенчев.
Янков представи и останалите от кандидат-депутатската листа в регион Стара Загора. Вторият – Дочо Шиков е предприемач, работил е в „Арсенал“. Третият в листата – Иво Хубенов е на 33 г, завършил е Тракийския университет. Четвърта в листата на „Ляв съюз за чиста и свята Република“е Яница Янчева, журналист от Казанлък– на 43 години ,представител на гражданската квота.

„Като представители на леви, патриотични формации, коалицията си поставя за цел да защити отечеството, конституцията, да освободим страната от родената от прехода олигархия. Няма да правим компромис с грабителите на България. Ние сме родолюбци, патриоти, ще отстояваме българския суверенитет. За чиста и свята Република сме, в която са гарантирани правата на личността“, каза водачът на листата.
Целта на коалицията в изборите е разочарованите от БСП 20 000 души за последните 4 години да бъдат убедени, че трябва да подкрепят коалицията, допълни Янков.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика