Новини от област Стара Загора и България

Водачът на листата Георги Кадиев:

„БСП за България“ си поставя за цел да увеличи изборния си резултат с 50%

БСП за България  си поставя за цел да увеличи изборния си резултат с 50%
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Предизборната кампания на социалистите ще постави акцент върху икономическите проблеми на Старозагорски регион

„Ако нещо хубаво се случи в лявото пространство, то това е обединението, което направихме за участието в изборите. Надяваме се това обединение в коалиция „БСП за България“ да донесе по-добър резултат на изборите“. Това заяви на пресконференция днес водачът на лявата листа Георги Кадиев.

Той подчерта, че задачата ще бъде да се убедят хората в лявото пространство, че коалицията има искрено желание да промени нещата в държавата и да реши натрупаните през последните години проблеми. Преди 4 години в Старозагорска област за БСП са гласували около 49 000 избиратели, а на последните избори те са около 23 000. „За мен резултат над 23 000 в тези избори е задължителен. Много бих искал да си поставим цел с 50% повече от предишните избори“, каза водачът на „БСП за България“ в Стара Загора.

Кампанията на „БСП за България“ ще акцентира върху решаването на икономическите проблеми в региона, като засегне и социалните теми, засягащи младите хора и семействата. „Основните теми, по които ще говорим през следващие месец, са свързани с енергетика, оръжейна промишленост и земеделие – основни сектори в регион Стара Загора. Ще бъде засегната и темата за управлението на пандемията, в която се е съгласил да вземе участие и проф. Кантарджиев, стана ясно от пресконференцията на кандидат-депутатите. Те се надяват на дебат с опонентите си по основните теми.
„Ще водим кампания в цялата област и ще дадем всичко от себе си. Дали ще успеем, зависи от избирателя. Залогът е много голям. Нямаме време. Държавата не се развива в правилна посока. Изоставането на България от Европа и света е много голямо“, посочи Кадиев.

Според него корупцията в държавата е изяла голяма част от европейските фондове, обществените поръчки са провалени. „Ако имаше по-малка корупция, днес нямаше да си говорим за съдбата на „Марица изток“ и да се чудим как да спасим комплекса, допълни той. Моят стремеж е да няма бедни хора и да сме богата държава, допълни Кадиев.

Социалната политика е в трагично състояние - ниските доходи и неравенства, бедността, са най-големите проблеми на българите, каза вторият в листата Георги Гьоков.

Георги Кадиев се е срещнал с ръководствата на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, както и на ТЕЦ „Ей И Ес – Гълъбово“. Подготвя се общ план между трите централи да се изгради хранилище за въглероден двуокис. Този проект би струвал около 3 млрд. евро. Той обаче не би получил финансиране от Европа, защото тя не би дала пари за нещо, което помага на въглищните мини да работят. „Това означава, че разходите трябва да се поемат от националния бюджет и компаниите, посочи водачът на листата.

„Ако се прави нещо, то трябва да е бързо. Това, което държавата трябва да направи е да има конкретни стъпки. Сегашното правителство не е мръднало да реши проблема. Стигаме до ситуация, в която Европа няма да ни даде пари, няма да бъде включена тази възможност в Плана за възстановяване. Ако държим да запазим мините и трябва да се справим сами. Най-лошо обаче е да не се прави нищо, а това прави доскорошното правителство на ГЕРБ, подчерта Кадиев.

Коментари към новината

Още новини от Политика