Новини от област Стара Загора и България

За да вдъхновява младите

На стадиона в Казанлък ще има специален кът за футболната купа

525 09/06/2021 13:30 Спорт България
На стадиона в Казанлък ще има специален кът за футболната купа
Divident.€U Divident.€U

Кметът Галина Стоянова поздрави "розите" със спечелването на Купата на футболната аматьорска лига

Кметът Галина Стоянова се срещна днес в Зала 6 с победителите от Футболен клуб „Розова долина“, които за първи път в историята на казанлъшкия футбол тази година донесоха Купата на футболната аматьорска лига в Казанлък.

„Вие доказахте, че сте истински герои, казанлъчани и родолюбци!“, поздрави Галина Стоянова шампионите. За демонстрираната голяма подкрепа на кмета президентът на клуба Георги Мермеклиев изрази желанието на момчетата да й подарят купата, но Стоянова върна жеста с думите: „Тази купа трябва да я вижда всеки, който влиза да тренира на стадиона! Тя трябва да вдъхновява младите. Ще направим специално място на славата на ФК „Розова долина“, за да Ви дава хъс!“, заяви Галина Стонова.

Старши треньорът Атанас Апостолов разказа, че за успеха са помогнали добрата подготовка и разузнаване на противника, не са липсвали и критични моменти, но момчетата са се справили. Помощник-треньорът Милен Христов припомни случайна среща с Галина Стоянова преди заминаването, на която той дава обещание, че ще донесат купата в Казанлък – удържано обещание, което предизвика усмивки.

„Винаги сте имали подкрепата на Общината и винаги ще я имате!“, обеща Галина Стоянова. От името на цялото общинско ръководство тя награди всяко от момчетата във футболния отбор с почетен плакет с изображение на златната маска на цар Терес, открита в могила „Светицата“.

Участниците в срещата коментираха и успеха на по-малките – успешните баражи и късметлийския жребий за участие на Детско-юношеската школа в елитната група на България. „Най-важно е младите да знаят, че от „Розова долина“ могат да влязат в "А" група!“, подчерта Георги Мермеклиев и отбеляза подмладения футболен състав.

Коментари към новината

Още новини от Спорт