Новини от област Стара Загора и България

"Демократична България" вписа пълна листа в РИК - Стара Загора

Демократична България вписа пълна листа в РИК - Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Дясната формация "Демократична България - обединение" регистрира днес в РИК - Стара Загора пълна листа от 22-ма кандидати за народни представители в следващия парламент. Документите бяха подадени от водачите на листата - юристът доц. д-р Атанас Славов и член на Изпълнителния съвет на ПП "Да, България!" и председателят на общинската организация на ДСБ в Стара Загора и доскоро общински съветник инж. Румен Димитров.

Водачът на листата е добре познат от миналите избори за парламент. Доц. д-р Атанас Славов е юрист-конституционалист, преподавател по публичноправни науки в СУ „Св. Климент Охридски”. Доктор е по право на Университета на Глазгоу и доктор по конституционно право на СУ. Член е на Настоятелството на Института за пряка демокрация и на Българската асоциация по политически науки и на други граждански и професионални организации. Съучредител е на гражданската инициатива „Правосъдие за всеки“. Народен представител в 45-ото НС, където бе член на Комисията по правни въпроси.

Вторият в листата - инж. Румен Димитров също е добре познат на старозагорската общественост. Член на СДС от зората на демократичните години, а впоследствие и учредител на политическа партия "Демократи за силна България". От 2005 година до настоящия момент – председател на Общинската организация на ДСБ. По професия Румен Димитров е електроинженер. Участва в пускането в експлоатация на едни от най-важните блоково от енергийната система на страната - тези в ТЕЦ Марица-изток 2, ТЕЦ Марица-изток 3, АЕЦ Козлодуй. От 2003 година насам, в продължение на вече 4 мандата, е общински съветник в Общински съвет, Стара Загора.

Третият в листата е адвокат Магдалена Овчарова. Тя произхожда от стар старозагорски род, дългогодишен председател на местната организация на ПП "Движение Да България". На последните местни избори беше кандидат за кмет, издигнат от коалиция "Демократична България".

В "Демократична България влизат следните политически формации - ПП "Движение Да България!", ПП "Демократи за силна България", ПП "Зелено движение".

Ето и пълната листа на кандидатите от "Демократична България" за Стара Загора:

1. доц. д-р Атанас Владиславов Славов

2. инж. Румен Стефанов Димитров

3. Магдалена Владимирова Овчарова

4. Иван Георгиев Лапчев

5. д-р Станимир Денчев Трошев

6. Надя Милчева Недялкова - Колева

7. Искра Георгиева Стайкова

8. Петър Иванов Петров

9. Теньо Димов Арабаджиев

10. Ива Светлозарова Радева

11. Методи Йорданов Маринов

12. Николай Стефанов Петков

13. Таня Койчева Андреева

14. Георги Колев Георгиев

15. Нейчо Колев Нейчев

16. Димитър Илков Басамаков

17. Светлана Жекова Атанасова

18. Владимир Александров Даскалов

19. Константин Веселинов Драгов

20. Надежда Петрова Христова

21. Димо Стефанов Стефанов

22. Димитър Здравков Чорбаджиев

 

Коментари към новината

Още новини от Политика