Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Фондация оборудва безплатно фризьорски салони в подкрепа на млади стилисти

1038 08/06/2021 11:34 Икономика Бизнес
Фондация оборудва безплатно фризьорски салони в подкрепа на млади стилисти
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Първият ваучер за 5000 лева беше връчен по време на шоу-спектакъл за 10-я рожден ден на Център за красота Фльор

Възраждане на предприемчивостта на българите и малкия бизнес – това е една от основните цели, които си постави новоучредената в Стара Загора Фондация „Занаяти, традиции, обичаи“.

Първата благотворителна инициатива на фондацията стана част от 10-я рожден ден на най-големия салон в Стара Загора в областта на фризьорството и козметичната терапия - Център за красота „Фльор“ – а именно, конкурс за млади таланти - фризьори на възраст до 30 години, които все още нямат собствен салон, но мечтаят да развият свой бизнес. Тримата най-добре представили се в консурса ще получат по един ваучер на стойност 5000 лв. за професионално оборудване на техен, собствен салон за красота, и пълно зареждане с професионални продукти от каталога на Christian of Roma.

Учредяването на родолюбивата фондация и юбилейният празник на Център за красота „Фльор“ се сляха в бляскав моден шоу-спектакъл на 5 юни 2021 година в балната зала на Парк-Хотел „Стара Загора“.

Основни партньори на вечерта бяха  търговската компания Christian of Roma, която притежава най-мащабната мрежа от търговски представители и дистрибутори за фризьорски и козметични салони в България и модната къща „Кармела Фешън“.

Многобройните гости на вечерта, благодарни клиенти и приятели на Център за красота „Фльор“ се включиха с готовност в благотворителната инициатива. Парк-Хотел „Стара Загора“ добави към даренията 10% от стойността на продените куверти за вечерта. В крайна сметка акцията набра 7235 лева в подкрепа на младите предприемачи в областта на фризьорството.

Водещите стилисти и преподаватели в Академия „Фльор“ – Калина Динева, Методи Кацаров, Петя Цветкова и Мариана Иванова, демонстрираха на живо творческите си фантазии, създавайки уникални прически на 10 модела. Дамите, чиито коси бяха обект на внимание от страна на стилистите, представиха рокли от последната колекция на „Кармела Фешън“.

Собственикът и основател на Център за красота „Фльор“, Калина Динева, разказа за трудното, но вдъхновено начало, за първите стъпки, за подкрепата на приятелите и съмишлениците, за победите и трудностите по пътя към успеха, тръгнал преди 10 години от едно малко фризьорско квартално ателие в покрайнините на Стара Загора.

Собственикът на Christian of Roma, Елена Кристиано, връчи на фондация „Занаяти, традиции, обичаи“ първия ваучер за подкрепа на млади таланти във фризьорската професия. Той е на стойност 5000 лв. и включва цялостно оборудване на нов фризьорски салон. Другите двама победители в конкурса ще бъдат определени от членовете на фондацията и също ще получат своите ваучери.

Вечерта премина с висок емоционален градус, музикални изпълнения на живо, много смях, забавни въпроси за историята на Център за красота „Фльор“ и завърши с красива триетажна торта.

Коментари към новината

Още новини от Икономика