Новини от област Стара Загора и България

Въвеждат специална организация на движението около Казанлък заради Празника на розата

999 04/06/2021 16:36 Общество България
Въвеждат специална организация на движението около Казанлък заради Празника на розата
Divident.€U Divident.€U

В кулминационния празничен неделен ден на 6-и юни от 06,30 ч. до 14,30 ч.в централната част на Казанлък:

- затворени за движение на МПС ще бъдат булевардите „ 23-ти Пехотен Шипченски Полк “ и Княз Александър Батенберг” в гр. Казанлък, както следва: от кръстовището на бул. „ 23-ти Пехотен Шипченски Полк “ и ул. „ Александър С. Пушкин “ (Абаята) до кръстовището на бул. „ Княз Александър Батенберг” и бул. „ Никола Петков” ( до Лидл).

- временен режим на движение на МПС-та ще бъде въведен по обходните улици: ул. „Александър С. Пушкин “ на север и на юг и бул. „23-ти Пехотен Шипченски Полк“ на запад към съществуващата улична мрежа в града.
- затворени за движение на МПС -та по бул. „ Розова долина“, както следва: на север от кръговото движение на ул. „Бачо Киро“ до кръстовището на бул. „23-ти Пехотен Шипченски Полк“.

- затворени за движение на МПС-та ул. „Пейо Яворов“, както следва: от кръстовището на ул. „Пейо Яворов“ и бул. “Розова долина“ след паркинга зад Универмага посока изток.

- въвежда се временен режим на движение на МПС-та по обходните улици: по кръговото движение на ул. „Бачо Киро“ и бул. „Розова долина“ към съществуващата улична мрежа в града.

В НЕДЕЛЯ АПИ ВЪВЕЖДАТ ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ТРАФИКА НА МПС ПО ГЛАВЕН ПЪТ I - 5 / Е - 85, В УЧАСТЪКА ШИПКА - КАЗАНЛЪК:

За нормално протичане на Ритуал „Розобер", част от Фестивал на розата 2021г. , организиран от Община Казанлък ще бъде въведено ограничение за транзитно преминаващи МПС, включително спиране на движението по път I- 5/Е-85 в участъка гр.Шипка - гр. Казанлък в двете посоки за времето от 8:00 часа до 11.00 часа на 06.06.2021 г.

- Транзитният транспортен поток в двете посоки, ще се пренасочи през третокласен път III-5601 гр.Шипка - с.Дунавци и първокласен път 1-6 Дунавци - гр. Казанлък.

За осъществяването на посочената временна организация на движението, ще бъде поставена съответната сигнализация по пътните кръстовища, при спазване изискванията на Закона за движение по пътищата и Правилника за приложението му.

Създадената по този начин организация на движението, ще бъде осъществена под контрола на сектор „Пътна Полиция-КАТ" при ОД на МВР - Стара Загора.

Поставената временна сигнализация ще бъде отстранена не по-късно от 11:30 часа на 06.06.2021г.

Коментари към новината

Още новини от Общество