Новини от област Стара Загора и България

Георги Гьоков: Няма напрежение между мен и водача на листата на "БСП за България"

Георги Гьоков: Няма напрежение между мен и водача на листата на БСП за България
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

- Господин Гьоков, има ли изненади в листата, която утвърди НС на БСП за Стара Загора?

- Листата, която утвърди НС  е точно такава, каквато я подреди Областния съвет за разлика от някои листи, които претърпяха промени. Имаме трима кандидат-депутати от коалиционните партньори и двама от гражданската квота. На пето място в листата е Иван Колев - от Гражданска квота от Казанлък, на 9-то място е Иван Михайлов, коалиционен партньор от АБВ, на 12- то място е Николай Василев – от ПП „Българска пролет“, на 22 –място е Георги Богданов от гражданската квота.

- Появи ли се напрежение в БСП Стара Загора заради промяна на листата?

- Нямаше напрежение. Имаше одобрени членове от старозагорската конференция, които при подредбата от Областния съвет на партията останаха по-назад и се отказаха от участие в листата. За сметка на това в нея попаднаха много млади хора, както и повече жени. Председателят на младежкото БСП в общината -  Владимир Грамовски, е на седмо място. Георги Василев от Раднево мина на по-предна позиция – той е на шесто място.

- Как членовете на БСП в областта приемат факта, че представител на коалиционен партньор води листата в Стара Загора?

- Никога не имало проблем с това, че коалиционен партньор води листата в Стара Загора. По принцип на никого не му е приятно, когато се дават места на граждански квоти и коалиционни партньори. Ако имаш коалиционна култура обаче и искаш широко обединение в лявото пространство, няма как да си против. Ако става въпрос за напрежение между мен и водача на листата, такова няма.

- Кога ще дойде господин Кадиев в Стара Загора?

- Още утре ще бъде първото заседание на Областния съвет на БСП с господин Георги Кадиев. Днес имах разговор с него. Неговото желание, както и моето е да се представим максимално добре на изборите. На заседанието ще уточним подробности около предизборната кампания. На това заседание ще направим първи стъпки към избора на областен щаб, защото общинските щабове са сформирани. Ако не го изберем утре, то ще направим първите стъпки към сформирането му.

- Ще заложите ли в тази предизборна кампания на повече срещи с хората по места?

- Днес бяхме на среща със здравния министър по повод проблемите на болницата в Раднево. Аз поставих пред него въпроса и за болницата в Радунци. Здравният министър ни каза, че в момента в България ситуацията с пандемията е добра. Той допълни, че ако процентът на ваксинираните е по-голям, би отменил още забранителни мерки. На този етап обаче се въздържа от това, защото процентът на ваксиниране в България не е много висок. Националният ни предизборен щаб, както и областният, трябва да се съобразят с по-леката епидемична обстановка и да заложим повече на директни срещи с хората, разбира се при действащите ограничения.

-  Каква е най-важната Ви задача в изборите?

- Сигурен съм, че БСП ще постигне по-добър резултат. Няма друга цел за нас освен спечелване на изборите.

Виже пълната листа на коалиция "БСП за България" в Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Политика