Новини от област Стара Загора и България

Кметът на Казанлък проведе консултации за състава на секционните избирателни комисии

Кметът на Казанлък  проведе консултации за състава на секционните избирателни комисии
Divident.€U Divident.€U

 Кметът Галина Стоянова проведе консултации за определяне на съставите на Секционните избирателни комисии /СИК/ за предстоящите избори за Народно събрание на 11юли 2021 г.

Според разпоредбите на Изборния кодекс, в тези консултации участват парламентарно представените в 45-то Народно събрание политически партии: Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Партия „Има такъв народ“, Коалиция „БСП за България“, Партия „ДПС“, Коалиция „Демократична България – обединение“, Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.

Със заповед на Кмета на Община Казанлък № 770/17.05.2021 г. са образувани 91 избирателни секции на територията на общината, в т.ч секция в МБАЛ и 3 подвижни комисии, в които ще могат да гласуват хората с увреждания, болните и карантинираните лица.

В изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс и Решение на РИК Стара Загора в община Казанлък ще има 9 секции, които са с под 500 избиратели, за които СИК са в състав до 7 членове, и 82 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в 9-членен състав.

Съгласно методиката за определяне на съставите на СИК, на база на процентното представителство в Парламента, партиите в Казанлък ще участват със следните бройки в секционните комисии: Коалиция „ГЕРБ-СДС“-232, Партия „Има такъв народ“- 158, Коалиция „БСП за България“-133, Партия „ДПС“-96, Коалиция „Демократична България – обединение“-91, Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“-91.

Кметът Галина Стоянова пожела на всички успех и толерантна предизборна кампания.

Коментари към новината

Още новини от Политика