Новини от област Стара Загора и България

Стотици старозагорчета се включиха в празничната програма за 1 юни

1518 01/06/2021 17:31 Култура Сцени
Стотици старозагорчета се включиха в празничната програма за 1 юни
Divident.€U Divident.€U

Стотици деца се забавляваха днес на празника, организиран от Община Стара Загора, в парк „Митрополит Методий Кусев“.
По повод 1 юни - Ден на детето, малчугани от детските градини в Стара Загора поднесоха концерт от песни и танци, и рязко вдигнаха празничното настроение.
„Нека всеки момент бъде празник за Вас. Радвайте се, правете щуротии, защото във всяка щуротия се раждат идеи. Да сте здрави, да Ви слушат родителите и учителите. А на възрастните пожелавам да не губят детското у себе си “, каза Иванка Сотирова, зам.-кмет образование, здравеопазване и социални дейности.

Празненството започна със стихове по повод празника рецитирани от Стела Цанкова и Теодор Желев от Детска градина №6 „Камбанка“. Техните приятелчета пък изпълниха песента „Първи юни” по музика на Маргарита Шоселова и текст на Ангелина Жекова.
Да е весел днешният празник пожелаха възпитаниците на ДГ №11 „Загоре” с едноименната си песен, това потвърдиха и с танца си малките момчета и момичета от ДГ №8 „Българче”.
Готините момчета от четвърта група на ДГ №3 „Ян Бибиян” взривиха публиката с танц по песен на Майкъл Джексън.

„Празник” е днес, хубав и чудесен, потвърдиха с танца си децата от ДГ №8 „Българче”, а възпитаниците на ДГ №24 „Радост” показаха, че обич можеш да изразиш на всички езици и чрез музиката това да е разбираемо за всички с песента „А ты меня любишь”.
Във фолклорния микс „Тумба Лумба” танцьорите от ДГ №2 „Зорница” показаха завидни умения и заслужиха одобрението на публиката.
Музикален поздрав на три 3 езика - „Заедно да прегърнем света” отправиха малките представители на ДГ №66 „Детски рай”.

Как се танцува рокендрол демонстрираха малчуганите от ДГ №23 „Кипарис”, а шопски танц „Детска закачка” представиха участниците от ДГ №4 „Бреза”.
И на празник като на празник – хоро „Пет сезона” в изпълнение на децата от ДГ №20 „Мир“, а народната песен "Клюкарките" изпяха децата от ДГ №35 „Свобода.
Децата от ІV-та група „Маргаритка” на ДГ №13 „Пролет” пък ни припомниха да пазим любовта си към книгите с песента „Шарената книжка”.

Празникът продължи с кукления спектакъл „Пролетни приключения“ на Детско куклено-театрално студио „Слънчице“ при Детски отдел на библиотека „Родина“ и изненада – куклено ревю „Пролет-лято`2021”.
В парка бяха разположени и множество арт работилници, и ателиета на школи при Народно читалище „Родина“, Център за подкрепа за личностно развитие и Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“. Децата можеха да избират сред: "Създай своя картина", „Еко букет", Йогата за деца с клуб „Сантоша“ - „Като животните“ , „Направи си сам сапунче“ , Работилничка "Звездни вълшебства" на клуб "Забавна астрономия". Имаше и наблюдения на Слънцето и слънчевата активност със Астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“, както и Информационен щанд на Спасителен център за диви животни - „Зелени Балкани“.
Сред атракциите бяха още полицейски автомобил, мотор и полицейски кучета, както и противопожарна кола.

Коментари към новината

Още новини от Култура