Новини от област Стара Загора и България

Сомони Брокер Инс с номинация в националния конкурс "Любима марка"

1175 01/06/2021 13:00 Икономика Бизнес
Сомони Брокер Инс с номинация в националния конкурс Любима марка
Съдържание от Сомони Брокер Инс Съдържание от Сомони Брокер Инс

Диляна Колева е мениджър на "Сомони Брокер Инс", компания, която много от старозагорците познават. Завършила е ГПЧЕ "Ромен Ролан" с немски и английски език през 2013 г., а през 2017 г. завършва "Стопанско управление" в СУ "Св. Климент Охридски", като година по-късно става магистър по  "Икономика и право".

Въпреки младостта си, Диляна Колева вече притежава сериозен опит в застрахователните услуги:Диляна КОЛЕВА
• 2016 г. -
Финансово-застрахователен консултант в NN България: работа в областта на животозастраховането и на пенсионното осигуряване
• 2017 г. -
ДЗИ - стаж
• 2017 г. - 2019 г. -
работа при различни застрахователни брокери в София
• От септември 2019 г. до момента -
Сомони Брокер Инс, Стара Загора

Марката "Сомони" има дълга история във финансовите услуги за регион Стара Загора. Застрахователният брокер "Сомони" е една от марките, която се състезава в престижния национален конкурс "Любима марка". Може ли една старозагорска компания да бъде номинирана и да спечели национален конкурс? Потърсихме отговора на този въпрос от Диляна Колева:

"Номинацията за нас е сериозно признание за работата ни. В конкурса сме заедно с много от големите играчи в застрахователните услуги. Ние прекрасно осъзнаваме, че не сме търговски равнопоставени, но тук е и разковничето. "Любима марка" мери нещо друго - разпознаваемостта, лоялността на потребителите към една марка. Това ни спечели. В последните няколко месеца ясно дадохме да се разбере, че застрахователните услуги не са скъпа или ненужна измислица. Те не могат да направят чудеса, но са реална помощ в трудни моменти. Без алтернатива са здравните и имуществените застраховки".

- Говорейки за COVID-19 кризата, как се отрази тя на пазара на застраховките в Стара Загора?

- Вярвам, че най-лошото в глобален план е на път да премине. Но остава за нас да решим как да се върнем обратно в нормалността. Предстоят ни тежки месеци на възстановяване, в които е добре адекватно да се елиминира риска, когато и както е възможно. Извън задължителните застраховки, свързани с личните автомобили, има голям интерес към животозастраховане, покритие на рискове (като COVID-19), имуществени.

Основната промяна в нашата работа бе все по-големия интерес към получаване на качествена консултация преди предприемане на каквото и да е решение. Хората искат внимателно да преценят за плюсовете и минусите на всичко. Ценят брокерите, в които могат да получат съвет, който да не бъде обвързан със задължителна сделка след това. Да информираме хората е златния стандарт в застрахователния бизнес и най-добрата маркетингова политика.

- Може ли добрият стандарт на работа и разпознаваемата марка да ви направят победители и Любима марка в категорията Застрахователни брокери?

- Знаете ли, за нас е много по-важно самото участие и признанието, че за първи път влизаме в национално полезрение на конкурса Любима марка. В последните години доста поработихме, за да променим създадените до момента стандарти. Компанията се развива с офиси в Стара Загора, Казанлък, Плевен, Нова Загора и Сливен. Планираме възможността за разширяване на мрежата от офиси в Бургас и Ямбол. Трудно е, защото както всяка компания, осъзнаваме обективните пречки – липсата на работна ръка, тежката стагнация.

Затова искаме да работим „умно“ и със сърце. Това е печелившата стратегия за нас – начин да бъдем наистина LOVEMARK.
Затова искам и да подчертая, че участието ни е вече една победа. Вярвам, че това е правилният път и много хора ще чуят за нас. Предстоят напрегнати дни на надпревара в конкурса. Той далеч не е всичко, още по-важно е да свършим работата си добре в нашите офиси и да сме полезни за хората.

- Вие сте представител на младите хора, които са избрали да се върнат обратно в Стара Загора. Не съжалявате ли за това?

- Стара Загора е мой дом и това бе съзнателно и дълго премисляно решение. Предстоят сериозни изпитания за града, но можем да се справим заедно.
Сомони е компания с над 25 години история и висок стандарт на работа. Опитът ни помага и движи напред.
Създавайки работа и условия за живот, Стара Загора има всички предпоставки да бъде добър център за младите хора. Има много за правене в областта на здравеопазването, образованието, културния живот, социалната среда, бизнес атмосферата. Стъпка по стъпка всичко ще се поправи и ще излезем от периода на застоя.
Младите хора в града са важни. На нас се пада да взимаме все повече решения и те трябва да бъдат правилни.

Офисът на Сомони Брокер Инс в Стара Загора се намира на бул. "Свети Патриарх Евтимий" № 116 и на телефон: 042 605202. Екипът е готов да ви консултира в областта на застрахователните услуги.

Свържете се с нас и във Facebook - https://www.facebook.com/somonibg/

Коментари към новината

Още новини от Икономика