Новини от област Стара Загора и България

Георги Кадиев: Ако червеният елит на Стара Загора не ме иска, готов съм да се отдръпна

Георги Кадиев: Ако червеният елит на Стара Загора  не ме иска, готов съм да се отдръпна
Divident.€U Divident.€U

"Не съм се вторачил в първото място. Ако червеният елит на Стара Загора каже, че не ме иска, готов съм да се отдръпна назад . Искам обаче и те да се отдръпнат“, каза в сутрешния блок на bTV водачът на листата на БСП в Стара Загора Георги Кадиев. Силата е в това да се бориш всеки ден, а не да се наредиш отпред и да те вкарат по инерция в парламента, допълни той.

БСП винаги трябва да се опитва да бъде силна, дори когато е слаба. Докато съм бил вътре в БСП винаги съм бил критикар, защото съм искал да я променя. Искал съм оставката на Станишев, на други хора и на мен са ми искали оставката. В момента, в който излязох, не съм казал нито една дума, защото вярвам в едно: След като не можеш да бъдеш част от решението, поне не бъди част от проблема, каза още Кадиев.

Водачът на листата на БСП в Стара Загора подчерта, че като лидер на „Нормална държава“ е приел да влезе в коалиция с БСП, защото му е омръзнало лявото "да яде бой от всички посоки". "Не е важно дали обичам сегашното ръководство на БСП. След като отиваме на съвместни избори, очевидно е че можем да работим с госпожа Нинова. Тя пое инициативата за коалицията", посочи още Кадиев.

На тези избори ще направя така, че да допринеса максимално да имаме добър резултат, каза Кадиев и подчерта, че не той е избрал да бъде водач в Стара Загора. Аз съм от Бургас, жена ми е от Видин, а живеем в София. Логично беше да бъда кандидат в тези региони. Решението беше такова, защото прецениха, че съм нужен в Стара Загора в момента, каза той.
Според него утвърдените в БСП трябва да се борят за преференции, а начело на листите да застанат млади хора.

Коментари към новината

Още новини от Политика